Fertilitetsundersökning för mannen

IVF Sverige – gör din IVF mellan Sverige och Lettland

Effektiva fertilitetsbehandlingar till bra priser!

Effektiva fertilitetsbehandlingar till bra priser!

Våra barn
Ställ en fråga

Fertilitetsundersökning för män

Efter ett första samråd om infertilitet och genomgång av möjliga orsaker till infertilitet samt behandlingsalternativ, kommer läkaren att utvärdera din medicinska historia och gör en allmän undersökning, samt en spermaanalys. Läs mer...

Kontakta oss:

X
* * *
Ladda upp filer och dokumentattach more
Bli uppringd

Kontaktinformation:

Din vårdkoordinator: Sofie Karlsson
Adress: Stockholm, Sverige
Email: kontakt@aggdonationegv.se
Arbetstid: Mån-Fre: 9.00-17.00

Äggdonation med EGV:

 • Färska ägg
  att jobba med färska ägg är för oss en självklarhet (i motsats till ägg som har varit frysta) då färska ägg både har bättre kvalitet och ger högre chans till graviditet.
 • Inga köer
  Till oss kan du komma meddetsamma för att börja din fertilitetsbehandling. Vi har många äggdonatorer som väntar på att donera och vi kan därmed snabbt börja synka era behandlingar.
 • Familjär klinik
  Vår klinik är familjär med en harmonisk atmosfär. Varje patient är viktig för oss, där våra doktorer och koordinatorer tar sig tid för att du ska känna dig så lugn och bekväm som möjligt under behandlingen.
 • Svensk koordinator
  Vi vet att ett annat språk ibland kan vara en barriär. Vår svenska koordinator sitter i Sverige och gör allt för att svara på dina frågor och hjälpa dig under hela processen. Våra doktorer som du möter väl på kliniken pratar engelska.
 • Förbehandling i Sverige
  hos oss kan du välja att göra din förbehandling, undersökning och tester i Sverige och endast komma 1 gång till EGV-kliniken i Riga. Vi har flera samarbetsdoktorer i Sverige.
 • Liberal lagstiftning
  Lettland har en liberal lagstiftning kring äggdonationer. Till oss kan du både komma som singel eller som samkönat- eller heterosexuellt par. Alla våra äggadoptioner är och förblir anonyma.
 • Lettiska äggdonatorer
  alla våra donatorer är Lettiska friska kvinnor som genomgår strikta tester. Vi ger dig noggrann information om donatorn.
 • Vi hämtar dig
  Vi hämtar dig på Riga flygplats. När du kommer till flygplatsen står vår koordinator eller vår chaufför och väntar på dig för att köra dig vidare till kliniken eller ditt hotell.
 • Nära och enkelt
  Riga ligger endast 1 timme med flyg från Stockholm. Det är snabbt, billigt och enkelt att ta sig till Riga. Flera flygbolag flyger dit och det går flera avgångar per dag.
 • Första IVF
  Våra doktorer på EGV kliniken gjorde den första kvinnan i Lettland gravid genom IVF. Våra doktorer har lång och gedigen erfarenhet.

Efter ett första samråd om infertilitet och genomgång av möjliga orsaker till infertilitet samt behandlingsalternativ, kommer läkaren att utvärdera din medicinska historia och gör en allmän undersökning, samt en spermaanalys..

Beroende på resultaten, kan mer detaljerade undersökningar vara nödvändiga. Innan spermatesten skall följande efterföljas:

 • avstå från sexliv inte färre än 2 och inte mer än 7 dagar innan
 • avstå från alkohol, önskvärt även att inte röka
 • bastu eller varma bad rekommenderas inte
 • det rekommenderas inte att ge ett spermaprov 2 veckor efter behandling med antibiotika eller förkylning
 • spermaprov genomförs i ett speciellt rum, där tidningar och video finns som hjälpmedel. Det är även möjligt att använda hjälp av maka eller sexuell partner. Det viktiga är att samla hela ejakulatet i behållaren.

Spermaanalysen utvärderar flera parametrar. Normalt intervall på grundval av WHOs (Världshälsoorganisationen) rekommendationer från 2010.

1. Koncentration, volym, pH

I början av analysen fastställas ejakulationsvolym, surhetsgrad (pH) och utseendet är utvärderas. Normal volym bör vara minst 1,5 ml, pH  mer än 7,2. Ökat pH tyder på inflammation, minskat pH -  spermerinas hjälpämne vid bildande patologi, som kan påverka spermiernas utspädning.

2. Utspädningstid

Efter utlösning koagulerar sperman, men efter en kort tid, som ett resultat av enzymaktivitet, späds den ut igen. Utspädningstiden är normalt mindre än 1 timme. Vid ofullständig utspädning blir spermiens rörelse allvarligt påverkad, de kan inte röra sig ut ur den spermabindande substansen och därmed inte nå ägget.

3. Rörlighet (ABCD)

Spermiernas rörlighet är beräknade på ett genomsnitt av 200 spermaceller. Om spermien vid rumstemperatur rör sig framåt och täcker mer än hälften av svansens längd inom en sekund, kommer den att klassificeras som klass A, normen bör inte vara mindre än 25 %. Om spermien rör sig framåt, men täcker mindre än hälften av svansens längd inom en sekund är det klassificerat som klass B.

Det sammanlagda antalet  A- och B-klass spermier bör inte vara mindre än 50 %. Spermier som rör sig endast lokalt, men inte framåt klassificeras som klass C. Orörliga spermier tillhör klass D och används normalt sett inte för artificiell insemination.

4. Morfologi

Spermiens morfologi beräknas också, eftersom det indikerar spermiernas funktionella kapacitet. Till exempel är spermiehuvudet, den s.k. akrosomen, det  som avgör spermiernas förmåga att passera genom äggskalet. Vid händelse av patologi av spermahuvudet, kan denna förmåga störas.

Nackregionen ger spermierörlighet, mitokondrier finns där som producerar energi för svansens rörelser. Vid händlse av nackpatologi kan spermierna sakna styrka för att övervinna avståndet till ägget. Svanssjukdomar kan allvarligt störa spermiernas rörlighet.

Ejakulat bör innehålla 4% eller fler spermier med normal morfologi. Förutom de enskilda sjukdomarna kontrolleras också den så kallade teratozoospermia index (TZI), vilken indikerar spermiernas befruktningskapacitet. TZI normen bör vara mindre än 1,6

5.Förekomsten av andra celler

Förutom spermaceller finns det andra celler i spermier, i spermieföregångare - spermatider och epitelceller från den efferenta kanalen och urinröret. Vid inflammation finns leukocyter, och ibland erytrocyter, i spermierna, dessa syns oftare i händelse av allvarlig inflammation och testikelskador.

6. HBA-test

HBA-test - spermans hyaluronbindande analys.

Hyaluronets bindande grad skiljer hög från låg befruktnings potential. I processen av naturlig befruktning kommer de mogna spermierna i kontakt med äggets hyaluron, medan de omogna spermierna inte kommer i kontakt.

Detta test rekommenderas för par som har svårt att bli gravida. Speciellt vid upprepade misslyckade intrauterina inseminationer.

Kontakta våra svenska personal så får du veta mer


Kontakta våra svenska personal så får du veta merKlinik

Adress: Stockholm, Sverige

Telefonnummer: + (371) 67 278 183
Fax: +(371) 67 273 759
Email: kontakt@aggdonationegv.se

Arbetstid: 9:00 - 17:00

Payment details

"Clinic EGV" Ltd.
38 Lacplesa street
LV-1011, Riga, Latvia
Reg. No. (5) 000339326 (1)
Bank: DnB bank
SWIFT: RIKO LV 2X
Account No: LV35RIKO0002013072000

Nyheter EGV